Cum convingi soacra cu recomandările altora

 

 

 

Se trezeşte Coana Mare (adică mama soacră) de dmineaţă şi se apucă harnică nevoie mare de primenit. Nuuu, nu casa. Pe dânsa se primenea cu mare grijă. Cum de ce? Era zi importantă în calendarul familiei. Doar nu în fiecare an face Soacra Mare 70 de ani.

După ce s-a împopoţonat corespunzător se prezintă ţanţoşă pe terasă, în sânul familiei cum ar veni.

De unde era un râs şi o voie bună în jurul mesei, odată cu fascinanta apariţie se lăsă liniştea. Se repede Domnul Fiu să îi ofere cel mai bun scaun, Nora se grăbeşte cu o farfurie dinainte-i, nepoţii parcă au amuţit şi ei. Să fi fost  de la “adierea” de parfum greu, cu ecouri de draperii de catifea sau de la uimirea în faţa bogăţiei de mărgele ce atârnau la gâtul bunicii mai ceva ca podoabele în pomul de Crăciun?

– Bună dimineaţa şi La mulţi ani! îndrăzneşte fiul.

– Bună o fi pentru voi. Mulţumesc că v-aţi adus aminte totuşi. Ia spune-ţi mi mai bine dacă aţi reuşit să găsiţi un restaurant pentru deseară. Parcă văd că iar păţim ca anul trecut să nu găsim nicăieri locuri libere şi ne întoarcem acasa fără masă aniversară.

– Păi, ar cam fi câteva, încearcă nora timid.

– Ar cam fi? Ce răspuns e ăsta? Mie să îmi spuneţi sigur dacă aţi găsit sau nu. Doar nu cer luna de pe cer. O dată împlinesc 70 de ani.  Vreau să mănânc şi eu ca omul într-o atmosferă plăcută, să fiu servită de chelneri eleganţi, să ascult muzică decentă, nu zgomotele astea de vă plac vouă. Dacă se poate să aibă şi un spaţiu de joacă pentru ghiaurii ăştia mici, că nu am chef să mă încurc de ei toată seara şi să îi mai văd şi cum îşi pun mâncarea pe cămaşă.  Preferabil să fie şi lângă un parc, să facem  o plimbare după aceea, să se digere cum trebuie mâncarea.

– Chiar toate la un loc aşa nu ştiu dacă găsim Mamă.

– A, şi să nu uit. Tortul să fie de îngheţată cu fructe de pădure. Trebuie să aibă ei prin laboratoarele lor ceva potrivit unei doamne. Sper că aţi luat în calcul şi asta, da?

– Noi am încercat, sincer, dar e greu să găseşti ceva pe gustul tău. Dacă aş fi auzit pe cineva care a fost înainte, să îl recomande,  să fiu sigur că este cum îţi doreşti…

– Recomandă. Asta este. Am găsit soluţia, spune nora entuziasmată la maxim,  aproape smulgând tableta din mâinile unuia dintre copii.  Ştiu eu un loc în care oamenii recomandă produsele sau serviciile testate de ei. Găseşti multe detalii în recomandările lor.

logo-recomandati-NEW2

– Ce loc? Ce tot moşmondeşti acolo cu chestia aia?

– Este un site de fapt, nu un  loc. Poţi afla despre restaurante, clinici medicale, centre de frumuseţe din care oamenii au plecat mulţumiţi şi despre care au dorit să spună şi altora. Este ca şi cum te-ai duce matale la coafor şi apoi, când te întâlneşti cu vecina, îi recomanzi şi ei să meargă la acelaşi coafor pentru că tu ai fost mulţumită.

– Aiurea. M-ai auzit tu pe mine să vin prea des mulţumită de la coafor? Hai, bine, am venit de câteva ori şi chiar îmi amintesc că i-am spus şi unei fetişcane tinere cu părul în toate culorile să meargă şi ea acolo şi să facă ceva să arate din nou ca o femeie nu ca o arătare.

– Păi vezi? Ai recomandat. Gata, am găsit restaurantul perfect pentru deseară. Uite, este şi o hartă, se află chiar lângă parc, au laborator propriu şi despre mâncare sunt numai cuvinte de laudă.

– Dacă spun alţii poate aşa o fi. Haideţi, ce mai aşteptaţi! V-aţi băut cafeaua, acum la treabă. Dacă e ziua mea lenevim pe terasă? Acum vin musafirii şi noi nu am terminat nici micul dejun. Iar voi, nu aveţi lecţii de făcut, cărţi de citit, copaci de scuturat?

– Ba da bunicăăă, răspund copiii în cor, înşfacă tableta de pe masă şi o tulesc tocmai în capătul celălalt al grădinii.

“Ufff, bine că am rezolvat şi de data asta”, răsuflă nora uşurată şi mulţumită că şi-a amintit la timp de comunitatea oamenilor dornici să împartă părerile şi celorlalţi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s