Reusita unei intalniri de afaceri

– Pana sambata sa organizezi intalnirea cu delegatia din Anglia. Cauta o locatie undeva in centrul Bucurestiului si vezi sa nu ne facem de ras ca data trecuta cand ati organizat intalnirea cu francezii.

Era marti si seful meu imi spunea abia acum ca urmeaza sa vina o delegatie din Anglia. De parca eu trebuia sa fi ghicit in cafeaua de dimineata acest lucru. Problema era ca la el nu exista nu se poate, nu e timp, si alte scuze din astea. Pe el il interesa rezultatul final, nu piedicile care apareau pe drum. Ce e drept faptul asta m-a ajutat si pe mine foarte mult sa evoluez, sa nu ma mai vait si sa pierd timpul cu detalii inutile, chiar si in viata personala.

Asa ca am inceput cu detaliile importante. Imi spusese ceva despre centrul Bucurestiului. Asadar trebuia sa caut o locatie in centrul Bucurestiului, ceea ce resrangea aria cautarilor mele. Am trecut apoi la detaliile de ansamblu: cautam un centru de conferinte, care sa aiba si o sala de conferinte corespunzatoare unei intalniri de afaceri. Trebuia sa ma gandesc si la detalii precum cazarea oamenilor ce urmau sa vina in delegatie, sa nu fie nevoiti sa parcurga distante mari prin orasul aglomerat. Cel mai bine era sa gasesc un hotel care sa aiba o sala potrivita, dar si o arhitectura placuta, lumina naturala potrivita (oamenii poate sunt satuli de lucrul in birourile lor cu lumina artificiala, vin dupa drum, etc).

Alte detalii de luat in seama asupra carora trebuia sa ma concentrez era accesul la internet wireless (orice om de afaceri are nevoie sa fie tot timpul conectat la internet si nu ar fi de dorit sa suport privirile sefului daca internetul nu merge tocmai in toiul conferintei), cablu tv si minibar (orice englez isi doreste sa se delecteze cu ceva de rontait sau de baut in linistea propriei camere).

Am mai adaugat pe lista de puncte de urmarit personalul profesionist, oisnuit sa lucreze cu oamenii de afaceri care, se stie, sunt tot timpul cu mintea in alta parte, grabiti, dar si foarte pretentiosi.

Pentru ca, oricat ar munci un om trebuie sa mai si manance si, de obicei, sedintele dureaza mult peste pranz, iar cina este acel moment mult asteptat al unei zile de lucru, imi doream sa gasesc in acelasi loc cu sala de conferinte si un restaurant modern, elegant, rafinat chiar (asa cum ii placea sefului meu in special) dar care sa nu epateze, in care oamenii sa se simta bine si in largul lor. Meniul traditional ar fi de preferat, dar servit modern, minimalist, elegant. De cand cu emisiunile astea culinare parca nimeni numai vrea sa primeasca la pranz ceafa de porc si cartofi prajiti sau piure. Sau pot fi si ele dar astfel incat sa nu le recunosti din prima in farfurie, in nici un caz prezentate ca la cabana din varful muntelui. Si apoi vorbim despre niste oameni de afaceri umblati prin lume nu despre niste simpli turisti.

Ajungand la acest capitol, mancarea, dintr-o data m-a palit inspiratia adusa de amintire. Mi-am amintit ca am fost invitata la o cina de afaceri la Hotelul Golden Tulip Times si mi-au ramas in minte preparatele rafinate, aranjamentul mesei si serviciul impecabil oferit de catre un personal tanar si profesionist. Pur si simplu fara cusur a fost acea cina, intimitatea mesenilor respectata, atentia la detalii facand diferenta fata de multe alte cine de afaceri. Nu mai vorbesc despre aroma cafelei, o cafea cum nu am mai baut in alta parte si care sigur va fi un stimulent important pentru reusita intalnirii.

Iata cum am gasit intr-un singur loc toate cate erau necesare pentru a organiza o intalnire de afaceri reusita dar si o sedere de neuitat pentru cei ce au venit in vizita, avand in vedere ca hotelul se afla in apropierea Palatului Parlamentului plus alte locuri de vizitat ale Bucurestiului.

Am primit laudele sefului cu recunostinta pentru ca exista astfel de locuri cu ajutorul carora ne putem prezenta cu fruntea sus in fata Europei.

8888-golden-tulip-times-300x107

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016.

One thought on “Reusita unei intalniri de afaceri

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 11. Rețeta unui eveniment de afaceri reușit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s