Provocari superblogosferice cu calculatoare

De cinci editii de cand particip la Super Blog (sau poate sunt mai multe, nici numai stiu), una din cele mai mari lupte pe care o duc este aceea cu dead line-ul. Desi avem o saptamana la dispozitie pentru fiecare proba, odata ratat startul si culcat pe o ureche la prima proba, toate celelalte vin ca o avalansa peste noi si, asemenea studentilor in sesiune, ajungem sa scriem in ultima zi.

Anul asta am fost ceva mai organizata, mai inspirata, am scris in avans, am scris si la doua probe odata astfel incat nu m-a prins inca dead line-ul. Asta pana azi, fix la proba asta, si taman azi nu imi mergea de dimineata internetul. Pentru ca urasc penalizarile de orice fel ar fi ele, am facut demersurile necesare sa se remedieze defectiunea. Din fericire s-a remediat la timp.

Sa se strice laptopul, calculatorul sau ce alt device mai folosim, sau sa nu mearga internetul, astea sunt cele mai mari cosmaruri de supeblogeri. Si aceea ca nu am inscris articolul in platforma, dar asta deja tine de atentia noastra.

Dar ce te faci cand lucrurile nu depinde de tine? Imi amintesc de primavara trecuta cand, aflata in ultima zi a unei probe, m-am trezit ca nu o pot inscrie pentru ca la fel nu mergea internetul. Era deja dupa amiaza si nici un semn ca problema se va rezolva curand. Asa ca mi-am luat un stick, mi-am luat barbatul copilul, si pisica, ne-am urcat in masina si am plecat la cumatra mea sa imi dea si mie o mana de ajutor. De fapt sa imi puna la dispozitie calculatorul cu tot cu internetul devenit dintr-o data extrem de pretios.

Ajunsi acolo am lasat pisica si copilul in compania motanului cumetrei, barbatul in compania televizorului si noi doua ne-am pus pe cautat cablurile de alimentare ale agregatului din dotare. Dupa ce in sfarsit am gasit, cabluri , mufe si conexiuni, cand sa dau power la computer, liniste. Nici dupa 5 minute respectivul nu a vrut sa porneasca. Suna cumatrul, cerut consultatie prin telefon, nimic. Nu vroia si pace.

Ce ne facem acum? Hai la vecini. Dupa alte minute de emotii si asteptare primim unda verde de la vecini. Acolo alta dandana: calculatorul era conectat la televizor, tastatura nu mergea, o intreaga poveste. Cu chiu cu vai am reusit sa public articolul pe blog, sa il inscriu in platforma si sa rasuflu usurata. Era noapte deja.

Dar problema internetului la mine tot nu se rezolvase. Dupa doua zile alt dead line a venit peste mine. De data asta am apelat la un prieten de-al sotului. Daca cu doua zile in urma a durat cateva ore sa public un articol, de data asta lucrurile s-au petrecut cu viteza luminii. Pentru ca asa mergea si respectivul calculator. Zbarnaia.

Sotul, mare amator de jocuri si mereu se plange ca placa lui video e la sute de ani lumina in urma fata de generatia noua de jocuri, nu a ratat ocazia sa afle cum de era posibila o asa viteza de lucru a computerului. A aflat astfel despre un magazin online de unde isi poate procura un SSD performant care sa imbunatateasca vizibil performantele computerului.

Acum sincer eu nu prea as vrea sa imbunatateasca computerul asa de mult, mi-e teama ca noile jocuri ii vor acapara curiozitatea si il vor tine mult prea mult timp langa computer. Doar asa sunt barbatii: niste baietei cu jucarii mai scumpe. Dar tot nu ma lasa inima sa nu ii spun ca am aflat despre oferte SSD si chiar promotii SSD Kingstom. Ma gandesc ca imi va folosi si mie computerul, daca are viteza mare de lucru voi economisi si eu timp, ca mare nevoie am de el.

 

Articol scris pentru Spring Super Blog 2016.

One thought on “Provocari superblogosferice cu calculatoare

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 12. Un PC la puterea HyperX!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s