Finisaje si renovari

Eram insarcinata in luna a 7-a deja cu primul copil cand deodata mi s-a activat ceea ce se numeste “sentimentul de cuib”. Dintr-o data nimic nu era in regula in apartamentul in care locuiam. Era un apartament cu o camera cu prea putine imbunatatiri: linoleum pe jos, din acela vechi si scorojit, usile din lemn nu vazusera vopseaua de ceva vreme, patul era un recamier de pe vremea bunicii care aveam impresia ca se dezintegreaza sub noi. Avea in schimb termopane si instalatii sanitare noi, altfel cine stie ce idei imi mai veneau de puneam proprietarii la cheltuiala.

Asa ca am inceput incet dar sigur asaltul asupra sotului: azi un pic, maine un pic. Bietul om nu a mai avut liniste cu mine.Si uite asa ne-am apucat noi de finisat si renovat:sotul de gura mea, eu cu burta la gura.

Am inceput cu parchetul: cautat, achizitionat, montat. Desi mi se parea o intreaga stiinta sa montezi parchetul, pana la urma am luat-o metodic, bucata cu bucata, si ne-am prins cum functioneaza. Nu am scos linoleumul vechi, ar fi fost prea dificil, ci am acoperit totul cu o folie izolanta peste care am aplicat parchetul. Sigur, vorba vine “am”, pentru ca eu mi-am luat bocceluta si am plecat in gazda la o prietena.

Diferenta a fost spectaculoasa:

Dupa ce parchetul a fost frumos asternut, a urmat zugraveala. Sotul, impreuna cu un coleg, s-au inarmat cu trafaleti, galeti  si nelipsitele coifuri din ziar (sa arate ca niste zugravi autentici, desigur). Mi-a placut faptul ca sotul a fost creativ si a zugravit camera in galben dar peretele de la geam cu portocaliu, facand un interesant joc de culori.

Cand totul a fost aproape gata m-am mutat inapoi dar, ca orice femeie, tot nu eram multumita. Asa  ca mi-am suflecat manecile si m-am apucat de treaba: am zugravit holul, am vopsit usile, am dat comanda pentru canapea noua, incapatoare si confortabila.

Dupa toate astea au fost gata, sotul a rasuflat usurat. Credea ca a scapat. Dar ochiul meu ager tot a vazut un detaliu ce trebuia remediat urgent: galeria perdelei. Nu puteam accepta sa pastram gorniza veche din lemn cu niste sarme strambe si ruginite. Asa ca am achizitionat de urgenta o galerie moderna, fiabila.

Iata cum, in nici doua saptamani, apartamentul nostru a devenit cu totul altul, capatand un look modern si mult mai usor de intretinut, pregatit pentru a-l primi pe noul membru al familei.

Acum, in apartamentul in care locuim deja de doi ani, tot pe galeria si sina pentru perdea mi s-a pus pata. De data asta insa voi apela la magazinul Diego, mai ales ca pot folosi cardul de fidelitate cu ajutorul caruia pot beneficia de oferte personalizate, ba chiar si de reduceri de pana la 50%. Cu acest card sigur nu imi va spune sotul ca l-am bagat la o prea mare cheltuiala.

klubkartyas_fiu_ro

In plus vreau sa am si draperii la ferestre, avand in vedere ca sunt spre rasarit si dimineata soarele e primul care ne trezeste, chiar si duminica cand vrem sa dormim mai mult. Cum timpul meu e destul de ocupat, ma bucur ca nu trebuie sa imi bat capul cu finisarea, tivirea si taierea acestora, Diego avand incluse si acest tip de operatiuni in serviciile sale. 

 

 

 

5996285726009-fuggony-karnisrud-bolero-matt-ezust-enterior-01-604x430

 

 

 

Doar nu degeaba urmaresc pe FaceBook pagina Diego pentru a fi la curent cu toate noutatile din magazin, cu ofertele dar si cu cele mai moderne tendinte in amenajarile interioare.

Articol scris pentru SpringSuper Blog 2016, inspirat din fapte reale si personale.

 

 

One thought on “Finisaje si renovari

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 14. Fii propriul tău specialist în finisare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s