Reputatie si credit

O reputatie se construieste in ani dar se poate narui intr-o clipa. La fel ca in viata e si in piata, indiferent despre ce piata e vorba: ca e vorba de afaceri, ca e vorba de locul de munca sau chiar de online.

Chiar daca uneori avem senzatia ca monitoarele acestea ne ascund chipul, ca putem fi oricine vrem in spatele cuvintelor scrise, adevarul este ca, la un moment dat, ceva ne va da de gol. si in online sunt provocari la fel ca in viata de zi cu zi.  Iar in fata acestor provocari oamenii actioneaza dupa cum le e firea.

In cei aproape 6 ani de cand sunt parte din acest atat de complex mediu, asa zis virtual, am cunoscut o multime de oameni, pe unii dintre ei chiar dincolo de monitoare si scrieri. Din feriicire in tot acest timp au fost infim de putini cei care “si-au dat arama pe fata” si care audisparut din “mediul meu”. Toti ceilalti, pe care am invatat sa-i iau asa cum sunt, cu bune si cu metehne, cu spontaneitati si dragalasenii, exact ca in familie, s-au dovedit a fi consecventi, evoluand impreuna in aceasta lume plina de aparente.

Imi place sa cred ca lafel sunt perceputa sieu de catre ceilalti. Imi place sa cred ca am capatat credit dee-a lungul timplului, prin ceea ce am scris si am intreprins. Nu m-am pretins a fi altceva decat sunt, nu am scris despre lucruri in care nu cred. Sunt un om obisnuit care se ia ia serios atunci cand trebuie dar pentru care in general, joaca e motorul tuturor actiunilor.

De cand sunt parte din comunitatea SuperBlog am intalnit oameni ce nu si-au stirbit reputatia, ba dimpotriva, unii au crescut-o, cel putin in perceptia mea. Ma gandesc la Dana, la Bianca, sa dau doar doua exemple de castigatori de concurs. Dar lista este lunga si plina de oameni frumosi pe care ma bucur enorm ca ii cunosc.

Pentru ca publicul, indiferent cum ar fi si pe ce scena am juca, este asemenea unui lucrator bancar la care mergi sa iei un credit ipotecar sau un credit de nevoi personale: te citeste daca esti sincer sau daca vrei sa il pacalesti.

Si apropo de credite, am cunoscut anul trecut pe omul din spatele AVBS Credit, cel ce a avut viziunea si care , in 2007a facut primul pas spre a-si implini visul. Dincolo de ceea ce a construit, de felul in care stie sa promoveze ceea ce facce, e un om care a luat-o de multe ori de la capat dar care nu si-a pierdul propria credibilitate. Pentru ca in afaceri asta e unul din cele mai importante atuuri: reputatia.

AVBS-CREDIT1

Reputatia ca om se obtine insa mult mai greu decat un credit bancar prin AVBS Credit. Reputatia se construieste caramida cu caramida, fapta cu fapta. In ultimii doi ani am participat la o multime de actiuni legate de ceea ce imi place sa fac:  sa scriu si sa fac lucrari handmade. Atelierele cu copiii si cu adultii au fost sustinute de conexiunile pe care le-am construit online, au venit datorita lor, au promovat la randul lor oameni si institutii.

Toate acestea s-au reflectat si se reflecta in scrierile mele, in obiectele pe care le mesteresc, in intalnirile si planurile pe care le am.

La fel se intampla si cu actiunile de caritate sau de promovare a unei initiative caritabile.E usor sa ne ascundem in spatele monitoarelor si sa dam like-uri, dar participarea in sine la evenimente facce mult mai mult decat aceste like-uri. De cate ori am putut mi-am implicat si copilul pentru ca educatia inseamna si exemple personale si presupune si invatarea copilului despre generozitate si empatie.

Sper sa imi pastrez si in continuare aceasta credibilitate si sa raman acelasi om pe care il cunosc cei ce se afla in viata mea , fie ea reala sau virtuala.

 

 

 

 

2 thoughts on “Reputatie si credit

  1. “Nu m-am pretins a fi altceva decat sunt, nu am scris despre lucruri in care nu cred”- asta mi se pare un lucru cu totul de lauda si cartea de vizita a unui blogger de valoare. Felicitari pentru finalizarea competititei si multumesc mult pentru mentiune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s